Miksi ensimmäistä asuntonäyttöä ei pidetä – viedäänkö parhaat asunnot nenäsi edestä?

Eikö sopivaa kohdetta ole vielä löytynyt?

Mietitkö unelmakohteesi arvon kehittymistä?

Miten varmistat hyvän asuntokaupan?

Haetko uutta tai uudenveroista kotia vai haluatko remontoida oman näköiseksesi?

Haluatko asunnon juuri tietyltä alueelta tai taloyhtiöstä?

Tunnetteko rahoitusmahdollisuudet – millaiseen asuntoon Sinulla on mahdollisuudet?

Miten arvioida vuokratontin, remonttien tai vaikkapa vastikkeiden vaikutus asunnon arvoon?

Asunnon osto on elämän suurimpia päätöksiä – asuntomarkkinoita kannattaakin tutkia tarkoin ja hyvissä ajoin etukäteen ennen ostopäätöstä. Asuntokaupassa tyypillinen lähtökohta on, että asunnon myyjä tekee toimeksiannon välittäjän kanssa ja ostajat etsivät asuntoa myynti-ilmoitusten perusteella. Asunnon ostajalla on kuitenkin vaihtoehtona myös tehdä ostotoimeksianto välittäjän kanssa, jolloin välittäjä etsii sopivia kohteita ostajalle. Välittäjän tehtävänä on tuntea kaupan vaiheet niin, että kauppa on reilu, selkeä ja lainpitävä.

Ostotoimeksiantoa tehdessä asuntoa etsivä määrittelee välittäjälle etsimänsä asunnon kriteerit, mukaan lukien alue, asunnon tyyppi ja hinta sekä mahdolliset muut ostajalle tärkeät asunnon ominaisuudet. Ostotoimeksiannon tekeminen helpottaa asunnon löytämistä oleellisesti. Toimeksiantajalle ehdotetuista asunnoista suuri osa on ns. hiljaisessa myynnissä, eli niistä ei löydy ilmoituksia, vaan välittäjä saa niistä tiedon omia kanaviaan käyttämällä. Lisäksi mikäli asunto on etsinnässä tietyltä alueelta, voidaan tällä alueella tehdä suoramainontaa, jolloin asuntonsa myyntiä vasta harkitsevat saattavat tarjota asuntoaan välittäjälle.

Mikäli asunnot kiinnostavat sinua sijoitusmielessä, Kiinteistötarina LKV tarjoaa ostotoimeksiannon tehneille myös top5-analyysin muiden ostotoimeksiannon yhteydessä tehtävien palveluiden lisäksi.  Tähän valitaan asiakkaalle yksilöidysti sopivat kohteet julkisesti myynnissä olevista hyvistä sijoituskohteista. Analyysiin sisällytetään asunnon tiedot, vuokratuottolaskelma, arvonmuutos ja kassavirtalaskelma asiakkaan antamilla lainatiedoilla.

Jos löydämme kodin, jonka haluat ostaa, maksat sovitun välityspalkkion 2 % asunnon velattomasta hinnasta. Ostotoimeksianto ei kuitenkaan velvoita ostamaan. Ota meihin yhteyttä niin kartoitamme kanssasi unelmakotisi kriteerit.